Facebook a fost listat la bursa

luni, 11 iunie 2012
Cine si-ar fi imagina in urma cu vreo cativa ani de zile ca un astfel de site wb, construit in principui "pentru amuzament" ar putea valora miliarde de dolari?
Cred ca nici macar Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook nu si-a imagina asta...A facut si el "ceva" care spre marele lui noroc avut priza la public si a inceput sa creasca sa creasca si sa tot creasca pana cand a ajuns un fenomen mondial...Inca un evreu norocos?
Celebra retea de socializare Facebook se poate mandri la aceasta ora cu un "portofoliu" de peste 900 milioane de utiilizatoi.Importanta si totodata valoarea de piata a site-ului Facebook vine tocmai de aici respectiv cei 900 de milioane de utilizatori.
Cu o baza de date cu utilizatori, uriasa, care reprezinta un interes majos pentru multe companii renumite din lume, interesate sa-si promoveze produsele.
In ciuda faptului ca in urma cu doar cateva zile, GM a renuntat la contractul de publicitate cu celebra retea de socializare, Facebook a vandut la bursa o participatie de 15%, respectiv 421,2 milioane de actiuni, obtinand astfel 16 milioane de dolari. Facebook a obtinut 38 de dolari pe actiune, ceea ce evalueaza compania la 104 miliarde de dolari. Impresionanta suma, nu ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
body { background-image:url('http://www.elegantthemes.com/preview/Memoir/wp-content/themes/Memoir/images/bg.jpg'); background-repeat:repeat-x; }