NASA va trimite oameni pe planeta Marte

luni, 11 iunie 2012
Agentia Spatiala Americana (NASA) a anuntat ca in umratorii 20 de ani urmeaza sa trimita oameni pe Planeta Marte. Proiectul se numeste "100 Years Starship", iar scopul acestui proiect este colonizarea altor planete.
Ames este unul dintre cele mai importante centre de cercetare de la NASA, directorul Pete Worden a anuntat ca centrul de cercetare a primit o finantare de peste 1,5 milioane de dolari pentru inceperea proiectului.
Misiunea spatiala va costa in final 11 miliarde de dolari, insa doar...dus. Distanta dintre Pamant si Marte variaza intre 249.000.000 si 390.000.000 de kilometri iar timpul in care naveta spatiala ar ajunge de la Pamant la Marte variaza intre 6 luni si 9 luni.

Oameni (astronauti) trimisi pe planeta Marte, vor fi lasati acolo, intoarcerea lor pe Pamanet ar presupune cheltuieli mult prea mari, insa periodic le vor fi trimise provizii astronautilor care vor alege sa-si continue viata pe Marte. Acesta ar fi primul mare pas facut de omenire in colonizarea altor planete....Iata asadar ca ceea ce vedem pana acum doar in filme, ar putea deveni realitate in urmatorii 20 de ani.

1 comentarii:

Anonim at: 11 iunie 2012 la 23:00 spunea...

Dureaza foarte mult calatoria...Pe luna se ajungea in 6 ore din cate stiu eu, dar pe Marte dureaza mult timp

Trimiteți un comentariu

 
body { background-image:url('http://www.elegantthemes.com/preview/Memoir/wp-content/themes/Memoir/images/bg.jpg'); background-repeat:repeat-x; }